La nostra escola té la sort d’estar situada en un entorn natural al costat del bosc però per contra està feta amb barracons els quals volíem fer més bonics i confortables. El pati és molt gran però a l’inici totalment inhòspit, i el volíem enriquir amb elements de joc pels nostres infants.

Per tal de poder fer aquestes millores, l’escola 9d4t i les famílies dels alumnes realitzem conjuntament des de fa 3 cursos una activitat anomenada “matinal” on tothom hi participa de forma voluntària, alhora que esdevé també un espai de trobada i cohesió entre tota la comunitat educativa.

El projecte de les matinals va ser ideat des de la comissió mixta de pati formada per alumnes, mestres i famílies, entre les quals hi ha les persones de la comissió d’infraestructures de l’AFA.

En un inici, els treballs es realitzaven a hores de pati i menjador amb les famílies i mestres voluntàriament, però la feina que s’havia de fer era tanta que amb aquestes estones no n’hi havia prou, i per aquest motiu la comissió mixta de pati va organitzar la primera matinal durant el curs 2015-2016 i la 2a durant el curs 2016-2017. En aquestes matinals es van fer coses meravelloses però ens mancava ser més productius i estar millor organitzats.

Va ser durant el curs 2017-2018 que el projecte es va consolidar ja que l’organització, promoció i comunicació es van millorar de manera que la matinal van ser un èxit total.

L’AFA subvenciona l’esmorzar i l’escola subvenciona el cost material de les actuacions. I així és com entre mestres, pares, mares, alumnes, ex-alumnes, i també amb la col·laboració de les brigada municipal cada curs hem gaudit d’una vetllada de cohesió de la comunitat educativa alhora que hem construït una escola millor.

 

Les imatges són extretes dels números 94 i 99 de la revista local “El Celrè”.